Homenatge a Pompeu Fabra: 75è aniversari de la seva mort

El 24 de gener de 1939 Pompeu Fabra va marxar a l’exili des de Sant Feliu. En el 75è aniversari de la seva mort, l’Ajuntament de Prada de Conflent, que el va acollir els seus darrers anys, ha convidat a l’Ajuntament de sant Feliu de Codines i al grup de voluntaris de les Jornades Fabra a l’homenatge d’enguany, celebrat el 19 de desembre.

L’alcalde, Pol Cabutí, i la regidora de Cultura, Queralt Viñals, juntament amb representants del Grup de Treball de les Jornades Fabra, van assistir-hi juntament amb la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, Maria Teresa Cabré, i representants d’aquest ens de referència normativa per a la llengua catalana; el Director general de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Alfons Quera; el conseller a l’exili Lluís Puig, i representants del Grup de treball de les Jornades Pompeu Fabra a Sant Feliu de Codines, Josep M. Prat i Lluís Llopis.

Els actes d’homenatge vam comptar amb la inauguració d’una placa que recorda la casa de Prada on va viure Pompeu Fabra els últims anys de la seva vida després de marxar a l’exili i l’homenatge a la seva tomba. També es va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament.

Els alumnes de les escoles de Prada van oferir un concert molt emotiu amb cançons en català i la trobada va permetre conèixer la tasca del Casal del Conflent, una associació que treballa per a promoure la llengua i la cultura catalanes a la Catalunya Nord.

Aquesta jornada d’homenatge va permetre crear un vincle entre Sant Feliu de Codines i Prada de Conflent, dos municipis emblemàtics en la vida de Pompeu Fabra. L’aliança fomentarà un intercanvi cultural i altres iniciatives entorn la cultura i llengua catalanes.